Header Ads

Header

Exclusive Interview With Lil Josiey

Lil Josiey, is one of those rare artists who can sing any style and make it sound wonderfully unique.  Lil Josiey, coming from New York City, absorbed so many musically styles growing up from Mac Miller to Jimi Hendrix and other of the classics.  His voice is so innovative, so supple, and he can hit the notes in the stratosphere without seeming to even try.  His heart is on his sleeve, and listening to his songs, you know you are witnessing a man who has been badly hurt and has almost come out on top, though, when he hits the high notes and quavers just a bit, you know he hasn't quite recovered from his sadness.  Check out his song, "Sunset Shawty", and see what I mean.  Though he is young (only 18), he sounds like he has been singing forever and that his life is one that has been filled with events, good and bad.  A great quote of his proves his mission: "Stop looking for your soulmate. Start looking for your soul mate".  His music is a mission to find his true love.  

1.) What first got you into music?
Answer: What first got me in the music was the fact that it made everyone connect it made me not feel so alone anymore because I grew up without parents well I have my parents but they weren’t the best and I didn’t really have too many friends growing up so in my spare time I just put on some music in and make me feel like I wasn’t so long anymore and if it made me feel like someone cared because they were going to the same amount of problems as I was.

2.)Who inspired you to make music?
Answer: The person that inspired me the most to make music was probably my friends because they heard me sing and then they told me I shouldn’t really take this seriously because I’m good and I always trusted them because I’ve never let me down before.

3.) How would you describe the music that you typically create?
Answer: To describe the music I typically create I like to call New Age alternative it’s hip-hop and alternative punk mixed It speaks about the heart in where Im at in my daily life and I try to Focus my music around my feelings towards a subject.

4.)What is your creative process like?
Answer: My creative process is kind of slow sometimes but I always figure out a way to get it done I normally listen to a track and then go walk through the woods or look at a light for example and try to match up the pitch and tone of it with the radiance of it.

5.) Who would you most like to collaborate with?
Answer: Post Malone and Justin Bieber or Billie Eilish those are my top three right now

6.)If you could go open a show for any artist who would it be?
Answer: If I could open up a showing for anyone I would probably be Justin Bieber Billie Eilish Post Malone  Travis Scott.

7.)What is one message you would give to your fans?
Answer:One message I would give to my fans is love abundantly love everyone with your full heart even if they hurt you because I’ve been through a lot of past relationships and I gave it my all and I still came up short but in the end nothing in this world will matter the way we have love one another.

8.)What is the most useless talent you have?
Answer: What is the most useless talents I have is I can skateboard i’ve been doing it for like two years about I never truly got good at it.
9.)Do you sing in the shower? What songs?
Answer: Singing in the showerHonestly it depends on my day or what song is stuck in my head that day the song I was just recently singing in the shower was sunset Shawty.

10.)What would you be doing right now, if it wasn’t for your music career?
Answer: If it wasn’t for my career I would probably be working either at a fast food restaurant or being a store clerk or a cashier but I’m super grateful that this music is working out and I don’t have to rely on that.

11.)Where have you performed? What are your favourite and least favourite venues? 
Answer: I have performed all over New York just about my favorite spot so far was when I first did my first show and my first opening act at Putnam palace the vibes were amazing and the crowd was amazing and I just had an overall good night.

12.)Do you have any upcoming shows?
Answer: I hopefully during the summer I’ll have some good decent shows lined up for my fans.

13.)How do you feel the Internet has impacted the music business?
Answer: The Internet is one of the hugest ways to get your music out and heard through the whole world I believe it has a huge impact on the music business and how successful you are and it really determines how you’re going to live out your life as a artist Instagram Twitter and YouTube or one of the three top ways to get your music heard in my opinion.

14.) What is your favourite song to perform?
Answer:My favorite song I love to perform is sunset Shawty every time I sing it the fans always know it and they always go crazy And whenever I play it’s just overall good time.

15.)Which famous musicians do you admire?
Answer: My top artists I love our Billie Eilish Justin Bieber Post Malone XXXTENTACION Juice WRLD Lil Peep Jake strain and Mikey Phin.

16.)What is the most trouble you’ve ever gotten into?
Answer: The most trouble I’ve ever gotten into is when I went to a party it was a couple years back and I don’t suggest this but I was drinking and there was like at least 50 of us all partying and having a good time and all the sudden the cop showed up and I was crazy because me and my friends didn’t know it was the cops at first and we were trying to joke with the guy because we thought he was just another person and we almost got arrested.

17.) What is the best advice you’ve been given?
Answer: The best advice that was ever given to me is follow your dreams needless to say you have to ask and to stop trying to find your soul mate and start trying to find your soul mate.

18.) If you could change anything about the industry, what would it be?
Answer:If I could change one thing in the music Industry it would be the love giving back to the fans and to the paparazzi and to everyone who wants an autograph because I see a lot of people who just pass up by when you don’t know someone’s predicament I seen a lot of artists showing people just because the way they looked and the way that they acted around them and I don’t want that for anyone I want all my friends to be loved and cared for because they help me and if I can make a change and people that will be my biggest goal.

19.)What’s next for you?
Answer: What’s next for me hopefully an album and then a tour and hopefully doing some headliners for some really big celebrity’s get a Grammy and be able to reach the Billboard charts.

Links

Instagram:

Twitter:

SoundCloud:

Powered by Blogger.